Do oktobra dogovor o modernizaciji barske pruge

Izvor: S media, 14.Avg.2010, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do oktobra dogovor o modernizaciji barske pruge

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić rekao je danas u Priboju da će 1. oktobra biti postignut konačan dogovor o modernizaciji barske pruge.

"Radovi će, prema zavrsenoj studiji italijanskih i naših stručnjaka, koštati 350 miliona evra. Preostalo je da se dogovorimo u kojoj će meri u ovom poslu učestvovati Italija a u kojoj Srbija i Crna Gora", rekao je Mrkonjić prilikom obilaska gradilišta u tom delu Srbije.

Ministar za infrastrukturu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je rekao da će biti ponovljen tender za prodaju barske Luke.

"Na taj način je barska pruga ponovo dobila na značaju, što potvrdjuje i zainteresovanost Vlade Srbije da na ponovnom tenderu za kupovinu barske luke ona postane vlasništvo preduzeća iz Srbije", rekao je Milutin Mrkonjić.

Ministar je kazao da se Vlada Srbije zalaže da barsku luku kupe preduzeća iz Srbije, ali i naveo da se za tu namenu neće izdvajati novac iz budžeta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.