Do kraja godine završetak dela puta od Sremske Rače do Kuzmina: Granični prelaz u Rači 2025.

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 20:39

Do kraja godine završetak dela puta od Sremske Rače do Kuzmina: Granični prelaz u Rači 2025.

Srbija će do kraja godine završiti svoj deo puta od Sremske Rače do Kuzmina, deonicu dugu 19 kilometara, rekao je ministar Goran Vesić.

"U Rači će biti napravljen integrisani granični prelaz BiH i Srbije, koji će biti pušten u rad 2025. godine, a očekuje se da i BiH završi svoj deo puta", objasnio je Vesić, dodajući da se planira i izgradnja auto-puta Požega–Kotroman, gde je više od 85 odsto projekta završeno.

Vesić je to izjavio prilikom susreta sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

"U Rači će biti napravljen integrisani granični prelaz BiH i Srbije, koji će biti pušten u rad 2025. godine, a očekuje se da i BiH završi svoj deo puta", objasnio je on, dodajući da se planira i izgradnja auto-puta Požega–Kotroman, gde je više od 85 odsto projekta završeno.

Na sastanku je bilo reči o jačanju drumskih i železničkih veza, što će, kako je ocenjeno, ojačati odnose Srbije i BiH, ali i o graničnim prelazima, pruzi Šabac–Zvornik–Loznica, auto-putu Požega–Kotroman, aerodromu u Trebinju i o zajedničkoj putarini.

"Mi ćemo zajedno sa Srbijom aplicirati za sredstva kod Evropske unije za prugu od Banjaluke preko Doboja do Srbije", naveo je Forto i istakao da je potrebno da se svi u regionu skoncentrišu na povezivanje, dodavši da je saobraćajna infrastruktura sredstvo približavanja i sa Evropskom unijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.