Do kraja godine sve naknade u Srbiji u jednom zakonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine sve naknade u Srbiji u jednom zakonu

Usvajanje zakona Srbije o naknadama za korišćenje javnih dobara očekuje se do kraja godine, rekla je danas državni sekretar u Ministarstvu finansija, Jelena Tanasković.

Ona je na skupu Američke privredne komore "Šesto prolazno vreme - otključavanje reformi", rekla da se Ministarstvo finansija prilikom izrade tog propisa rukovodilo s tri važna cilja: da se popišu sve naknade u jednom zakonu i "stave pod isti krov", da sve budu transparentno prikazane, i da se tačno znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << troškovi i budu predvidivi.

Ona je navela da će zakon o naknadama, zajedno sa setom ostalih finansijkih zakona ući u skupštinsku proceduru do kraja ovog meseca.

"Između ostalog ukinuli smo naknadu o zaštiti životne sredine koja se obračunava po kvadratnom metru poslovnog prostora", rekla je Tanasković i podsetila da je ta naknada osporavana.

Tanasković je dodala da se takođe ukida naknada za korišćenje energije i energenata, pre svega naknada za biogoriva, ukida se i naknada za rezerve prirodnog gasa, kao i naknada za prekomerno korišćenje javnog puta, dela puta ili objekata na putu.

Na pitanje kada će Srbija biti skinuta sa spiska zemalja s visokim rizikom od pranja novca i finansiranja terorizma, koji je objavila međuvladina organizacija FATF (Financial Action Task Force), Tanasković je rekla da najkasnije do februara iduće godine očekuje da Srbija bude skinuta s te liste.

Ona je objasnila da je Srbija uradila sve što joj je traženo, usvojeno je šest zakona koji su stupili na snagu, osam zakona Srbija je donela od februara ove godine, a doneto je i 25 podzakonskih akata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.