Do kraja godine mleko evropskog kvaliteta

Izvor: Beta, 03.Avg.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine mleko evropskog kvaliteta

BEOGRAD, 2. avgusta 2014. (Beta) - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da će do kraja godine mleko u Srbiji ispunjavati evropski standard od 0,05 miligrama aflatoksina, dok je sada 77 odsto mleka tog kvaliteta.

"Do kraja godine svo mleko u Srbiji ispunjavaće evropski standard od 0,05 miligrama aflatoksina po kilogramu. Sada je 77 odsto mleka tog kvaliteta. Nama je izuzetno važno da i preostalih dvadesetak procenata postignu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << taj standard", kazala je ministarka za dnevni list "Politika".

Ona je istakla da će poljoprivrednici i dalje dobijati 100 evra po hektaru u skladu s postojećim uslovima, te da bi ukidanje ove mere značilo da se Zakon o podsticajima koji je na snazi godinu i po dana ne primenjuje.

"Posebno bi bila pogodjena mala poljoprivredna gazdinstva kojima ova sredstva, iako skromna, puno znače. Osim toga, smatram da česte promene u agrarnoj politici i politici subvencionisanja ne mogu imati dobre efekte", dodala je Bogosavljević-Bošković.

Kako je objasnila, Fond za zaštitu životne sredine koji je osnovan 2004. godine, a ukinut 2012. nije dobro rešenje, jer se od tada sredstva od ekoloških taksi slivaju u državni budžet.

"Zato je sada važno pronaći najbolje i održivo rešenje kojim bi se `zeleni dinar` vratio ekologiji", navela je ministarka.

Upitana šta se može učiniti da se odloži prodaja poljoprivrednog zemljišta osobama iz EU, ministarka je odgovorila da tim saradnika i ona "ulažu maksimalne napore da se dobije odlaganje prodaje najmanje tri godine od dana ulaska Srbije u EU".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bogosavljević-Bošković: Do kraja godine mlijeko evropskog kvaliteta

Izvor: Capital.ba, 04.Avg.2014, 07:26

BEOGRAD, Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da će do kraja godine mlijeko u Srbiji ispunjavati evropski standard od 0,05 miligrama aflatoksina, dok je sada ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.