Do juna odluka o modelu privatizacije PKB

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Feb.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do juna odluka o modelu privatizacije PKB

BEOGRAD - Ministarstvo privrede odlučiće do juna po kom modelu će biti privatizovana Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB), a potencijalni investitori pismo o namerama treba da dostave do 18. februara.

Kako piše dnevni list Politika od srede, u pismu o namerama investitori treba da ponude i okvirnu cenu, kao i da navedu koji bi im model privatizacije PKB-a odgovarao, investicioni plan, i broj ljudi koji bi uposlili.

"Donećemo odluku na osnovu ovih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i u zavisnosti od procene tržišne vrednosti kapitala na dan 31. 12. 2016. godine, na čemu se trenutno radi", rečeno je u ministarstvu za Politiku.

Pored PKB-a koji ima oko 23.000 hektara zemlje, na prodaju su i četiri zavisna preduzeća Poljoprivredna avijacija, Eko lab, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica, ali stručnjaci procenjuju da najveću vrednosti ima 300 hektara zemljišta oko Pupinovog mosta.

U septembru prošle godine Skupštna grada prenela je 99 odsto akcija na državu. Tadašnji ministar privrede Željko Sertić najavio je da će se za PKB tražiti strateški partner.

Početna cena PKB-a u 2015. godini bila je 154 miliona evra, ali pošto se niko nije javio na prvu prodaju, cena je bila prepolovljena.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.