Do džema, kolača i zimnice i putem interneta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do džema, kolača i zimnice i putem interneta

INĐIJA -

U opštinama Inđija, Kraljevo, Ljubovija, Ivanjica i Paraćin počeli su sa radom e-klubovi za žene, koje žele da pokrenu i promovišu sopstveni biznis, pa će tako one koje već godinama proizvode kolače, zimnicu, džemove, od sada te proizvode, osim na pijaci moći da predstave i na internetu, saopštila je Uprava za rodnu ravnopravnost.

Kako se navodi u saopštenju, zahvaljujući projektima za otvaranje e-klubova za žene na selu i pomoć preduzetnicama u seoskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turizmu, seoske sredine u Srbiji dobijaju snažne žene preduzetnice.

"U Inđiji, Aleksandrovcu, Knjaževcu i Beočinu žene preduzetnice uložiće dobijena bespovratna sredstva u razvoj sopstvenih imanja na kojima će se baviti seoskim turizmom", ističe se u saopštenju.

Uprava za rodnu ravnopravnost, kako se dodaje, konkretnim projektima želi da pomogne osnaživanje i ekonomsku samostalnost žena na selu koje su najčešće višestruko diskriminisane.

"Potencijal žena u Srbiji nije iskorišćen u dovoljnoj meri i zato se mi trudimo da promenimo situaciju. Važno je ohrabriti žene da kontinuirano unapređuju svoja znanja i veštine, razvijaju svoje talente i odvaže se za neku vrstu preduzetništva", istakla je na otvaranju e-kluba u Inđiji direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost Natalija Mićunović.

Ona je dodala da će, zahvaljujući tim projektima, Srbija uskoro dobiti jake preduzetnice i u seoskim sredinama, što je, kako je navela, do sada retko bio slučaj.

Od danas, kako se navodi, korisnice e-klubova imaće priliku da naprave svoje veb prezentacije, promovišu svoje proizvode na internetu, povežu se sa drugim e-klubovima u Srbiji i inostranstvu, razmenjuju iskustva...

"Žene koje se već godinama bave proizvodnjom kolača, zimnice, džemova, od danas neće prodavati svoje proizvode samo na pijaci, već ćemo im pomoći da svoje proizvode u pravom svetlu predstave i na internetu", rekla je preduzetnica iz Inđije i korisnica e-kluba Bojana Vasić.

Istovremeno, dobitnice novčanih sredstava za razvoj seoskog turizma novac su uložile u renoviranje svojih gazdinstava, proširenje smeštajnih kapaciteta, uvođenje HACAPP standarda i u unapređenje svoje turističke ponude, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.