Do 9. aprila zahtevi za regresirano gorivo

Izvor: NaDlanu.com, 13.Mar.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 9. aprila zahtevi za regresirano gorivo

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Registrovani poljoprivrednici u Srbiji mogu od utorka pa do 9. aprila da podnose zahteve za regresirano dizel gorivo potrebno za prolećne radove, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede i trgovine Srbije.

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Registrovani poljoprivrednici u Srbiji mogu od utorka pa do 9. aprila da podnose zahteve za regresirano dizel gorivo potrebno za prolećne radove, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede i trgovine Srbije.Prema uredbi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koju je vlada usvojila prošle sedmice, predvidjeno je da država subevcioniše poljoprivrednike sa 60 dinara po litru goriva D-2 i evrodizela, a zahtevi se podnose Upravi za trezor ili poljoprivrednim asistentima savetodavacima.Država je za regresiranje goriva iz budžeta izdvojila 4,8 milijardi dinara, što je dovoljno za subvencionisanje 80 miliona litara, a za jesenju setvu planirano je oko pet milijardi dinara za regresiranje 90 miliona litara goriva.Pravo na regresiranje dizel goriva D-2, odnosno evrodizela, imaju registrovani poljoprivredni proizvodjači u količini koja se odredjuje u zavisnosti od biljne kulture po hektaru prijavljenog obradivog zemljišta.Uredbom je predvidjeno da uzgajivači žitarica i industrijskog bilja imaju pravo na najviše 40 litara po hektaru, proizvodjači krmnog bilja do 30 litara, aromatičnog i lekovitog bilja do 50 litara, povrća do 75 litara.Proizvodjači voća i groždja, sadnog materijala i oni koji se bave hortikulturom imaju pravo na maksimalno 100 litara regresiranog goriva po hektaru.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.