Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 2008. samo digitalni brojevi

Beograd -- Predviđeno je da digitalizacija fiksne telefonije sledeće godine dostigne 88 odsto kažu u Telekomu Srbije.

Svi fiksni telefoni u Novom Sadu i Kraljevu sledeće godine biće digitalni. Takođe, planira se da se taj proces okonča do kraja 2007. godine, izjavio je greneralni direktor Telekoma Srbije Draško Petrović i dodao da je broj njihovih korisnika mobilne telefonije tri miliona.

Ta kompanija ove godine zaradila je 617 miliona evra i investirala 287 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona evra u telekomunikacionu infrastrukturu. Petrović je najavio da će Telekom Srbije učestvovati na tendru za prodaju Telekoma Republike Srpske, čije se raspisivanje očekuje sledećeg proleća.

On, međutim, nije hteo da komentariše dešavanja u vezi sa kompanijom Mobtel: "Spremno čekamo svaku konkurenciju, bila ona u vidu Telkoma Austrije ili nove neke licence. Tu smo da nastavimo razvoj i rast, sa dobrim cenama i tarifom koja skoro pet godina nije povećana ne samo u fiksnoj telefoniji, već i u mobilnoj".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.