Dnevnik i Večer najavljuju spajanje

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevnik i Večer najavljuju spajanje

LJUBLJANA - Dva najveća slovenska izdanja dnevnih novina Dnevnik i Večer su protekloga tjedna objavili svoju odluku o spajanju.

U pisanoj izjavi kompanije su objavile da su se na taj potez odlučile zbog situacije na tržištu, odnosno pada broja čitatelje tiskanog izdanja i zbog pada oglašavanja.

Također navode kako je sve teže printati dva nezavisna izdanja, "što je ugrozilo ne samo njihovu nezavisnost već je dovelo u pitanje i njihov opstanak". Kompanije vjeruju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da je opstanak dvije novine moguć jedino kroz spajanje i zajednički daljni razvoj.

Obje kompanije su podnijele zahtjev slovenskom Ministarstvu kulture i Agenciji za zaštitu konkurentnosti.

Dnevnik je uspostavljen 1951. a od 1991. je dioničko društvo. Izlazi šest puta tjedno, a izdaje se i nedjeljnik Nedeljski Dnevnik s raznim dodacima.

Večer postoji od 1945., a poput Dnevnika izlazi šest puta tjedno te također ima posebno nedjeljno izdanje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.