Dnevnice i do 50 evra: Ovi mini poslovi su traženi u Srbiji

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 12:23

Dnevnice i do 50 evra: Ovi "mini poslovi" su traženi u Srbiji

Kako bi stekli dodatnu zaradu, mnogi ljudi se osim stalnog zaposlenja bave takozvanim mini poslovima.

Reč je o angažovanju koje često ne oduzima previše vremena, ali povećava kućni budžet jer se dnevnice za njih kreću i do 50 evra.

Koji dodatni poslovi su najplaćeniji i da li i oni koji nemaju stalan radni ugovor mogu da na ovaj način dođu do dobre zarade, to je gostujući u "Jutru" otkrio Miloš Turinski sa portala Infostud.

Miloš je otkrio šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve spada "mini poslove" i koji su trenutno najtraženiji.

"To su neki dodatni poslovi koji nemaju prvenstveno ni ugovor o radu koji zahtevaju da radite 8 sati dnevno, nego radite određene sate, koliko posla ili iziskuje ili koliko vi možete da se posvetite poslu. To su obično poslovi koje se rade nakon standardnog i primarnog posla, 2-3 sata dnevno, kako biste dopunili vaš kućni budžet. Zapravo, ako pogledamo sada kako nam je situacija na tržištu, posao dostavljača je i te kako unosan. I mnogi su zapravo zainteresovani upravo da se bave ovim poslom", rekao je Miloš Turinski, a onda je progovorio o dnevnicama kada su u pitanju ovakvi poslovi.

"Pa, ako pričamo o dostavljačima, ne znamo tačnu dnevnicu, oni idu po dostavi, koliko je kilometara pređu i slično. Ali ono što je jako bitno da napomenemo, na primer, za ovaj posao, ukoliko se radi ceo dan, dostavljači zaista mogu da zarade i preko 100.000 dinara mesečno i zato je ovaj posao toliko tražen", rekao je Miloš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.