Dmitrij Mališev na čelu NIS-a

Izvor: Politika, Tanjug, 19.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dmitrij Mališev na čelu NIS-a

Za zamenika generalnog direktora kandidat Oleg Golubović, blizak osnivačima Ds-a, poslanik SRS-a i saradnik generala Perišića

Kada ruski „Gaspromnjeft” bude platio 400 miliona evra za preuzimanje 51 odsto akcija NIS-a, i time i zvanično postao novi većinski vlasnik srpske kompanije, generalni direktor i predsednik Upravnog odbora NIS-a biće, najverovatnije, Dmitrij Mališev, sadašnji savetnik u „Gaspromnjeftu”. Za zamenika generalnog direktora kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Oleg Golubović, poznat užim političkim krugovima kao čovek koji je, navodno, radio sa generalom Momčilom Perišićem u Pokretu za demokratsku Srbiju.

Zanimljivo je da je Golubovićev otac Radoje,kao jugoslovenski ambasador u Moskvi, u vreme donošenja Rezolucije Informbiroa 1948. godine bio njen potpisnik. Oleg se, sticajem tih okolnosti, školovao u Rusiji, mada malo ko zna kad se vratio u zemlju. Poznato je i da je bio oženjen Svetlanom, unukom Josipa Broza Tita.

U prostorijama Golubovićeve firme „Takon grup”, na poslednjem spratu zgrade Pedagoške akademije u Beogradu, počela je 1990. da radi Demokratska stranka, a on je često viđan u društvu njenog osnivača Dragoljuba Mićunovića. Zatim odlazi iz DS, pa se ponovo pojavljuje na političkoj sceni kao saradnik Vojislava Šešelja. Bio je i skupštinski poslanik Radikalne stranke. Neko vreme se bavio politikom i biznisom u Republici Srpskoj. Ponovo se za njega čulo kad je u prostorijama njegove nove firme u ulici Božidara Adžije u Beogradu osvanuo Perišićev Pokret za demokratsku Srbiju. Nije se javno pojavljivao kao generalov saradnik, a upućeni tvrde da se prevashodno bavio ekonomskim pitanjima.

U NIS-u kažu da je rano govoriti o imenovanju novog menadžmenta i dodaju da je mnogo važnije pitanje da li će srpska i ruska strana uspeti da u roku od 130 dana od potpisivanja ugovora u Moskvi ispune svoje obaveze, to jest da li će ruskih 400 miliona evra za 51 odsto akcija NIS-a leći na račun do predviđenog roka i da li će do tada biti završeno prebacivanje imovine s Republičke direkcije za imovinu na NIS, budući da u tom smislu ima mnogo problema, saznaje „Politika”.

J. Petrović

[objavljeno: 20/01/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dmitrij Mališev na čelu NIS-a?

Izvor: B92, 20.Jan.2009, 02:37

Beograd -- Kada Gaspromnjeft zvanično postane većinski vlasnik NIS-a, generalni direktor i predsednik Upravnog odbora biće najverovatnije Dmitrij Mališev, piše Politika...Mališev je sadašnji savetnik u Gaspromnjeftu. Za zamenika generalnog direktora kandidat je Oleg Golubović, poznat užim političkim...

Nastavak na B92...

Mališev na čelu NIS-a?

Izvor: EMportal, 20.Jan.2009

Kada Gazpromnjeft bude platio 400 miliona evra za preuzimanje 51 odsto akcija NIS-a i postao većinski vlasnik te kompanije, generalni direktor i predsednik Upravnog odbora biće najverovatnije Dmitrij Mališev, savetnik u Gazpromnjeftu, piše danas Politika.

Nastavak na EMportal...

Meksički milijarder kupuje udeo u "Njujork tajmsu"

Izvor: Kurir, 20.Jan.2009

NJUJORK, 20. januara (Tanjug-Ekos) - Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, meksički milijarder Karlos Slim, uložiće 250 miliona dolara u "Njujork tajms", što će toj američkoj kompaniji dati vremena da se izbori sa finansijskim teškoćama. Slim (68), koji je vlasnik 6,9 odsto akcija "Tajmsa", ovim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.