Đorđević sa delagcijom MMF o unapređenju sistema socijalne zaštite

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević sa delagcijom MMF o unapređenju sistema socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućim planovima ministarstva i dosadašnjim rezultatima, posebno o unapređenju sistema socijalne zaštite i penzionog sistema, kao i o borbi protiv sive ekonomije.

Đorđević je predstavio delegaciji MMF-a koju predvodi Jan Kejs Martejn, set zakona čije se usvajanje očekuje u narednih godinu dana i istakao da je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njih i zakon o penzionom i invalidskom osiguranju, saopšteno je iz ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, Đorđević je rekao da je briga o najstarijim građanima jedan od prioriteta rada resornog ministarstva te se u skladu sa tim veliki broj aktivnosti usmerava na poboljšanje njihovih uslova života.

"Dosadašnja saradnja sa MMF-om bila je na visokom nivou i nastojaćemo da i u budućnosti nastavimo tu dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo, a u korist građana Republike Srbije", istakao je ministar i zahvalio MMF-u na podršci.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda pohvalila je dosadašnje rezultate ministarstva istakavši da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje saradnje, te da je njihova podrška Srbiji uvek prisutna, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.