Djordjević: Iz meseca u mesec sve manji broj nezaposlenih na evidenciji NZS (VIDEO)

Izvor: Beta, 15.Avg.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djordjević: Iz meseca u mesec sve manji broj nezaposlenih na evidenciji NZS (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da se iz meseca u mesec smanjuje broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) i da je siguran da će se Srbija u budućnosti naći u situaciji da joj je potrebna radna snaga."Ne želimo da sedimo skrštenih ruku, već da imamo radnu snagu i ulažemo u nju. Ove godine imamo novost u odnosu na ranije godine - osim prekvalifikacije nezaposlenih imamo prekvalifikaciju i dokvalifikacije zaposlenih. Želimo da svi zaposleni zadrže svoja radna mesta", rekao je Djordjević novinarima u Beogradu.Uoči sastanka sa direktorima svih filijala NZS, Djordjević je kazao da će se na sastanku razmotriti svi problemi sa terena i utvrditi kako se sprovodi politika Vlade Srbije, koja predvidja zapošljavanje svih."Srbija želi da napreduje i tehnološki. Mi želimo da ulažemo u radnu snagu i da ljudima omogućimo da steknu više obrazovanja od onoga koje imaju", kazao je ministar i dodao da se teži privlačenju sve većeg broja investitora kako bi se otvarala nova radna mesta.Djordjević je kazao da kada se pogleda broj ljudi na evidenciji NZS Srbija trenutno ima dovoljno radne snage, dodajući da se mora promeniti situacija koju je uočio putujući po Srbiji - da ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od ove godine u Srbiji i PREKVALIFIKACIJA zaposlenih

Izvor: Blic, 15.Avg.2018

Ministar za rad Zoran Đorđević održao je sastanak sa direktorima svih filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i rekao da je zapošljavanje svih kategorija stanovništva i otvaranje novih radnih mesta prioritet Vlade Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.