Đoković i Tošić o infrastrukturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Tošić o infrastrukturi

 Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković  i predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić, razgovarali su  o infrastrukturnim projketima i planovima za 2017. godinu, koji se, pre svega, odnose na radove na daljem opremanju Industrijske zone, ali i o ulaganjima u unapređenje turističkih potencijala ovog mesta na obali Tise.

Industrijska zona u Bečeju  obuhvata površinu od 437,4 hektara. U protekle četiri godine ovde je poslovanje počelo nekoliko domaćih i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranih investitora, a od 2012. godine u opremanje Industrijske zone uloženo je oko pola milijarde dinara.

 „Mogu slobodno da najavim da će do kraja godine biti izgrađena jedna fabrika, ustvari još jedan pogon pored KNOTT-a, to je u tom delu Industrijske zone. Za sada u ovom momentu imamo četiri pisma o namerama, ne samo o namerama, već zahteva za kupovinu zemljišta“.

Lokalna samouprava može računati na pomoć i podršku, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

  „Mi smo napravili jednu sveobuhvatnu analizu zajedno sa republikom, još pre nekoliko meseci, u cilju prezentovanja potencijala industrijskih zona. Smatrali smo da treba prvenstveno podržati one opštine koje su slabije razvijene, dakle treće i četvrte kategorije  razvijenosti, ali  smo identifikovali među njima, ali i onim razvijenim  iz prve i druge kategorije, neke koje su zaista prioritetne, koje je neophodno u nekom prvom talasu infrastrukturno upotpuniti i podržati. Jedna  od tih je i opština Bečej“.

  Ovom prilikom predstavljen je projekat izgradnje turističko - rekreativnog platoa na Tisi, „Tiski vrbak“, koji bi obuhvatao različite sadržaje, a predstavljene su i ideje za upotpunjavanje turističke infrastrukture.

„Biciklističkih i pešačkih staza, mobilijara, zatim, jako bitan manifestacioni turizam i ideja da se on značajno širi i podiže na viši novo u narednom periodu“.

 Resorni sekretar rekao je i da  je u drugim segmentima turizma moguće unaprediti ponudu ove opštine, koja je prepoznala potencijal „Euro velo“ staza, ali i mogućnosti razvoja nautičkog turizma. Bečejci pomoć mogu očekivati i za kulturne manifestacije tokom leta, kao i za malo i mikro preduzetništvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.