Đilas i Vučić ceo sat zajedno

Izvor: B92, 15.Avg.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas i Vučić ceo sat zajedno

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sastao se u zgradi Vlade Srbije s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i razgovarao o projektu Beograd na vodi.

Đilas, koji je na sastanak u Vladi Srbije došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem, napustio je tu zgradu bez obraćanja medijima, a iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima stiglo je kratko saopštenje.

U njemu piše da je dogovoreno da se intenzivira saradnja po pitanju projekta "Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vodi", za čije je sprovođenje neophodna saradnja republičkih i gradskih organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade, dodaje se.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godine u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a tim projektom se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno-turističkog kompleksa, stambenih blokova, ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa, planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks. Vučić je pre više od godine u toku kampanje naveo da ima mnogo investitora zainteresovanih za taj projekat i naznačio da bi u izgradnji, ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

On je rekao da bi se realizacijom projekta velikim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o iznosima Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od takse za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godine u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno-turističkog kompleksa, stambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata, uz nove sadržaje, kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa, planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Đilas je u zgradu vlade došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem. Učesnici ovog sastanka posle njegovog završetka nisu dali izjave za medije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Đilas o "Beogradu na vodi"

Izvor: RTS, 15.Avg.2013

Na sastanku Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa dogovoreno da se formiraju zajedničke radne grupe republičkih i gradskih vlasti za realizaciju projekta "Beograd na vodi"...Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Draganom Đilasom razgovarali su nešto duže od sat vremena,...

Nastavak na RTS...

Vučić i Đilas o "Beogradu na vodi"

Izvor: Akter, 15.Avg.2013

Prvi potpredsednk Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Draganom Đilasom razgovarali su o projektu “Beograd na vodi”

Nastavak na Akter...

SAGLASNI: Vučić i Đilas za Beograd budućnosti

Izvor: Kurir, 16.Avg.2013, 07:43

Vicepremijer i gradonačelnik postigli su načelan dogovor o realizaciji projekta „Beograd na vodi“, kojim bi se zapušteno i zaboravljeno priobalje Save u potpunosti rekonstruisalo..BEOGRAD - Projekat „Beograd na vodi“ postaće stvarnost...Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.