Đenić umjesto Vasića, Čavka čeka fotelju kod Zore Vidović

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2023, 16:16

Đenić umjesto Vasića, Čavka čeka fotelju kod Zore Vidović

BANJA LUKA – Vlada Republike Srpske imenovala je danas dosadašnjeg direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS Bojana Đenića za v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, potvrđeno je za CAPITAL. Đenić će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg stranačkog kolegu iz Ujedinjene Srpske Kostadina Vasića koji je na toj funkciji bio od marta prošle godine do danas kada mu je istekao mandat v.d. direktora. Podsjećamo, Vasić je juče za na pitanje da li će, ako mu ne bude produžen >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << mandat v.d. direktora, napustiti stranku i priključiti se DNS-u rekao: “Ako me Vlada smijeni zna se gdje ću biti. Ja sam opozicija”. Bojan Đenić je zamjenik predsjednika OO Ujedinjene Srpske i odbornik ove stranke u Skupštini opštine Srbac. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci. Bio je sedam godina direktor farmaceutske kompanije iz Zagreba „Biofarm” za BiH, a od 2019.  godine je na čelu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske. Imenovanje Đenića umjesto Vasića jedino je danas imalo podršku Vlade, dok su kandidati za još neke fotelje za sada na čekanju. Interesantno je da nije imenovan ni Đenićev nasljednik na čelu Zavoda za udžebnike i nastavna sredstva RS, a prema saznanjima CAPITAL-a trebao bi ga naslijediti odbornik US u Skupštini opštine Rudo zaposlen na mjestu šefa Sektora u „Elektrodistribuciji Pale“ Predrag Spasojević. Na današnjoj sjednici nije „prošlo“ ni imenovanje funkcionerke Socijalističke partije Dragane Čavka na funkciju pomoćnika ministra finansija za trezor, jer se tome otvoreno usprotivio premijer Radovan Višković. Pored toga, nije bilo ni smjene na čelu Inspektorata RS, iako su pojedini mediji još prije sedam dana najavili da bi funkcionera dobojskog SNSD-a Milovana Krču na tom mjestu trebao da zamijeni lider SPS-a Goran Selak. To imenovanje je prošle sedmice bilo na dnevnom redu Vlade RS, ali nije sprovedeno uz obrazloženje da nije bilo kvoruma na kadrovskoj komisiji Vlade RS. CAPITAL: D. M. Чланак Đenić umjesto Vasića, Čavka čeka fotelju kod Zore Vidović се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Đenić za "Nezavisne": Stranka me je predložila za direktora Instituta za javno zdravstvo RS

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2023

BANJALUKA - Bojan Đenić, koji će naslijediti Kostadina Vasića na čelu Instituta za javno zdravstvo RS kazao je za "Nezavisne novine" da mu je rukovodstvo Ujedinjene Srpske, čiji je član, prije nekoliko dana saopštilo da će biti predložen za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.