Izvor: B92, 02.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelic ne zna nista o poskupljenju benzina

Beograd -- Naftna industrija Srbije potvrdila je u utorak informaciju da ce traziti od republicke Vlade povecanje cene benzina. U saopstenju NIS-a navodi se da je poskupljenje potrebno kako bi se izmirio dug prema kineskoj kompaniji "Sinohem" u iznosu od 243 miliona dolara, za naftu isporucenu tokom devedesetih.

Ministar finansija Bozidar Djelic izjavio je u utorak da o poskupljenju benzina ne zna nista: "To nije bilo na raspravi ni na odborima ni na Vladi", rekao je Djelic i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje novinara u vidu sugestije da ce biti, Djelic je rekao "Ja ne znam. Vi znate, ja ne znam".

NIS je, inace, saopstio da je poskupljenje benzina neophodno, jer dug Kinezima ne moze biti podmiren ni iz tekuceg poslovanja firme, ni iz drzavnog budzeta. Recimo da ce predstavnici kineske kompanije "Sinohem" posetiti Beograd u cetvrtak, kako bi sa predstavnicima NIS-a razmotrili mogucnosti vracanja duga. Postoji mogucnost da ce biti odrzan sastanak i sa ministrom Djelicem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.