Izvor: B92, 21.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelic: Ubuduce i kazne i beneficije za poreske obveznike

Pancevo -- Republicki Ministar finansija i ekonomije Bozidar Djelic najavio je u petak u Pancevu da ce poreski obveznici ubuduce biti suoceni sa pojacanom poreskom disciplinom, koja ce podrazumevati kazne ali i beneficije.

Tim beneficijama, koje predvidja novi Zakon o finansijskom poslovanju, bice obuhvaceni oni koji su spremni da uzmu kredite za razvoj poslovanja ili da zaposle nove radnike, rekao je Djelic u Pancevu, u okviru kampanje kojom se promovise redovno placanje poreza. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "U slucaju da investirate, mozete dobiti poreski kredit. Ako ulozite izvesnu sumu, deset odsto od te sume moze da se odbije od poreza na dobit preduzeca", rekao je Djelic.

On je takodje najavio i formiranje specijalnog tima za borbu protiv utaje poreza, rekavsi da ce taj tim verovatno biti formiran u septembru i da ce njegovo sediste biti u Beogradu, kao i da ce tim saradjivati sa lokalnim vlastima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.