Đelić: Srbija rasipa energiju

Izvor: Blic, 11.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Srbija rasipa energiju

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da Srbija troši tri puta više energije od bogatih zemalja Evrope, a samo pet odsto otpada u Beogradu se reciklira, tako da je pred Srbijom ogroman posao da uspostavi proces održivog razvoja.

On je, povodom 10. maja, Dana održivog razvoja u Srbiji podsetio da je Vlada Srbije u maju prošle godine usvojila Nacionalnu strategiju održivog razvoja, a u martu je usvojen akcioni plan, „koji se sada pretvara u realnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz budžete svih ministarstava, grada Beograda i lokalnih samouprava".

„Akcija Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja pokazala je da je pred nama ogroman posao da očistimo Srbiju od smeća koje se akumuliralo proteklih nekoliko decenija", istakao je Đelić, dodajući da to neće biti moguće ukoliko celo društvo ne prepozna taj problem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.