Izvor: B92, 02.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Smanjiti državnu upravu

Beograd -- Božidar Đelić kaže da je smanjenje državne uprave neophodno, kao i da bi model trebalo da bude dogovor Vlade i sindikata pravosuđa

"Sindikat pravosuđa je hrabro postupio i pristao na smanjenje broja zaposlenih, ali je zato Vlada odlučila da sredstva koja se oslobode smanjenjem broja zaposlenih ne odu negde drugde, već da ih dobiju oni koji nose najveći teret posla", rekao je potpredsednik Vlade Srbije za Blic.

Ističući da je smanjenje državne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprave neophodno, Đelić je naveo da za plate administracije Srbija izdvaja 10 odsto BDP, a Bugarska tek 3,5 odsto.

Blic piše da državni aparat Srbije bez MUP-a, BIA i Vojske, građane godišnje košta oko 42 milijarde dinara i da srpski poreski obveznici izdvajaju za činovnike tri puta više nego Bugari.

List navodi da je nova vlada od maja uvećala broj zaposlenih za oko 500. U decembru 2006. u državnoj upravi bilo je zaposleno 27.394 ljudi, a u septembru ove godine 27.892 (bez MUP-a, BIA, Vojske i državnih agencija).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.