Đelić: Državni sporazum se ne ruši

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Državni sporazum se ne ruši

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić najavio je da bi procena knjigovodstvene vrednosti NIS-a, za koju je zadužena revizorska kuća „Dilojt i Tuš„, mogla da bude na dnevnom redu sednice vlade sledeće nedelje i naglasio da vlada neće dozvoliti da cena naftnog aranžmana ugrozi realizaciju celog energetskog sporazuma sa Rusijom. On nije želeo da iznosi detalje o tome kakva će biti pregovaračka pozicija Srbije o energetskom aranžmanu sa Rusijom ukoliko se desi da „Dilojt >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Tuš„ iznese, na primer, veću procenu knjigovodstvene vrednosti za NIS od dogovorene prodajne cene za kapital u iznosu od 400 miliona evra, pošto se u domaćoj javnosti nezvanično kalkuliše da ona iznosi oko 2,5 milijardi evra.

„Borićemo se da uslovi za Srbiju oko gasnog i naftnog aranžmana budu što povoljniji“, rekao je Đelić za TV B92 i ocenio da se ratifikacijom energetskog sporazuma mogu poboljšati celokupni ekonomski odnosi Srbije sa Ruskom Federacijom. Đelić je ocenio da u Skupštini Srbije postoji skoro potpuni konsenzus oko gasnog dela tog aranžmana.

Naša država je uložila određeni kredibilitet, tako što su predsednik i premijer Srbije uložili svoj kredibilitet prilikom potpisivanja tog sporazuma o energetskoj saradnji sa Ruskom Federacijom (25. januara u Moskvi), naglasio je Đelić i ukazao da kada se država angažuje oko nekog međunarodnog projekta, njegova realizacija ne sme da zavisi od toga koja je politička garnitura trenutno na vlasti u Srbiji.

Đelić je podsetio da je grčki parlament juče ratifikovao sporazum sa Rusijom o izgradnji gasovoda „Južni tok“ kroz tu zemlju, što je ponuđeno i Srbiji.

Nista ne razumem. Ko ovde kome "lupa sucku"? Skupstina vec danas raspravlja o verifikaciji, a ministar Dinkic je potrosio pola miliona u dve nedelje za procenu koja stize iduce nedelje na Vladu? Hoce li Skupstina da danas ponovo pre,kine zasedanje dok m. Dinkic ne napravi prezentaciju robe za koju je potrosio tolike pare, naravno od i mog poreza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.