Đelić: 250 miliona evra od EIB

Izvor: B92, 14.Jun.2010, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: 250 miliona evra od EIB

Luksemburg -- Evropska investiciona banka će dati kredit od 250 miliona evra za jačanje bankarskog sistema Srbije radi refinansiranja prispelih obaveza najboljih preduzeća.

Vicepremijer Božidar Đelić kaže da je dogovoreno da se tim kreditom relaksiraju finansijske obaveze preduzeća, da bi mogli da nastave da posluju i investiraju.

Đelić, koji se u Luksemburgu sastao s predsednikom EIB Filipom Mejstatom, rekao je da je ta institucija ubedljivo najveći finansijer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpske infrastrukture sa više od 2,6 milijardi angažovanih sredstava.

Đelić je podsetio da je prethodni program EIB-a u istom iznosu od 250 miliona evra doživeo veliki uspeh, da je podržano preko 350 programa, što je omogućilo formiranje 2900 novih radnih mesta.

"Tako da smo, imajući u vidu veliki uspeh prethodne tranše, odlučili da se do kraja ove godine potpise nova tranša od 250 miliona evra koja će mnogo značiti srpskim preduzećima", rekao je Đelić.

On je objasno da će srpska preduzeća moći da kratkoročne kredite na dve do tri godine, sa kamatama koje mogu ići na 10 i 12 odsto, refinansiraju s kreditima od sedam do dvanaest godina čije kamate ne bi prelazile pet do šest odsto.

Potpredsednik vlade je rekao da je takođe dogovoreno da se u Beogradu 27. septembra otvori regionalna kancelariju Evropske investicione banke, koja će biti prva u regionu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška srpskom bankarstvu

Izvor: RTS, 15.Jun.2010, 08:28

Do kraja godine Evropska investiciona banka podržaće sa 250 miliona evra jačanje bankarskog sistema Srbije radi refinansiranja prispelih obaveza najboljih preduzeća, rekao Božidar Đelić. U septembru će u Beogradu biti otvorena kancelarija EIB, prva u regionu. ..Evropska investiciona banka (EIB)...

Nastavak na RTS...

EIB kreditira srpska preduzeća

Izvor: Poslovni magazin, 15.Jun.2010

Evropska investiciona banka (EIB) će sa 250 miliona evra kreditirati jačanje bankarskog sistema Srbije za refinansiranje prispelih obaveza najboljih preduzeća.Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić kaže da bi preduzeća trebalo "da relaksiraju finansijske obaveze da bi mogli da nastave ..

Nastavak na Poslovni magazin...

EIB će pomoći banke u Srbiji

Izvor: Kamatica.com, 15.Jun.2010

Do kraja godine Evropska investiciona banka podržaće sa 250 miliona evra jačanje bankarskog sistema Srbije radi refinansiranja prispelih obaveza najboljih preduzeća, rekao Božidar Đelić. U septembru će u Beogradu biti otvorena kancelarija EIB, prva u regionu. Evropska investiciona banka (EIB)...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.