Đedović sa predstavnicima MEDEF-a o investicijama u energetskom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2023, 17:03

Đedović sa predstavnicima MEDEF-a o investicijama u energetskom sektoru

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja MEDEF, koje predvodi Kristofer Peti o prioritetnim investicijama u energetskom sektoru i mogućnostima saradnje sa francuskim kompanijama koje imaju veliko međunarodno iskustvo u energetskim projektima.

Srbija već uspešno sarađuje sa kompanijama koje MEDEF okuplja u realizaciji infrastrukturnih projekata. Takođe imamo razvijenu saradnju sa Francuskom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti energetike, u okviru koje intenzivno radimo na povećanju udela obnovljivih izvora energije u našem energetskom miksu", rekla je ministarka.

Ona je istakla da je u toku donošenje strateških dokumenata u kojima obnovljivi izvori energije zauzimaju važno mesto u obezbeđivanju energetske bezbednosti Srbije.

Đedović je naglasila da Srbija već sarađuje sa francuskom kompanijom EDF na automatizaciji distributivne mreže koja će unaprediti distributivni energetski sistem.

Sa francuskom energetskom kompanijom EDF radimo na projektu automatizacije srednjenaponske distributivne mreže koja će naš sistem učiniti stabilnijim, efikasnijim i omogućiti smanjenje gubitaka na mreži, navela je Đedović.

Francuske energetske kompanije predstavile su svoja iskustva u upravljanju energetskim projektima sa posebnim osvrtom na ekspertizu u oblasti OIE i primenu inovativnih rešenja u oblasti vodonika.

Sastanku su prisustvovali direktori javnih preuzeća Elektroprivrede, Elektromreže i Elektrodistribucije Srbije kao i predstavnici francuskih finansijskih institucija koje finansiraju infrastrukturne i energetske projekte širom sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.