Divljaju cijene nekretnina u Splitu

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jul.2019, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divljaju cijene nekretnina u Splitu

SPLIT - Cijene nekretnina u Hrvatskoj rastu već četrdeset mjeseci zaredom.

Među gradovima s najvećim rastom je Split, gdje je u posljednje dvije godine novogradnja poskupjela čak 30 posto. Unatoč tomu, sve što dođe na tržište proda se, pa i u elitnim četvrtima, gdje se cijene penju i do četiri tisuće eura po kvadratu, piše HRT.

Stan s pogledom na more Rino Pavlov je pronašao na Žnjanu. Zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je nova, a cijena, kaže ovaj poduzetnik - prihvatljiva. Kvadrat je koštao 2600 eura, ali uz visoki roh bau, bez parketa i bez sanitarija. Bio je to jedan od rijetkih slobodnih stanova u novogradnji. U Splitu ih se trenutačno dovršava samo stotinjak.

Većina stanova je daleko od središta grada, i već je prodana. Potražnja je puno veća od ponude pa cijene posljednje dvije godine divljaju, pogotovo u elitnim četvrtima Žnjanu i Majama. Kreću se od 2400 do 4000 eura.

U Hrvatskoj se godišnje proda 20 000 nekretnina, a splitsko tržište priča je za sebe.

Prema riječima zamjenice predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Jasminke Biliškov, investitori su u mogućnosti podići cijenu koliko žele i koliko misle da može proći na tržištu.

A zemljište je u Splitu dosta skupo, jer ga gotovo i nema. Smatra kako su cijene prenapuhane te da će za godinu, godinu i pol dana ponovno doći do krize.Ne velike kao 2006. godine, ali realno je, kaže Biliškov, ipak očekivati pad cijena.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.