Izvor: B92, 01.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac očekuje povoljnu presudu VSS

Beograd -- Agencija za privredne registre odbila da upiše promenu osnivačkog uloga Divac&co, Divac pokrenuo spor pred Vrhovnim sudom.

Košarkaš Vlade Divac žaliće se Vrhovnom sudu Srbije zato što Agencija za privredne registre odbija da registruje njegovu kompaniju Divac&Co i posle naloga Višeg trgovinskog suda koji je potvrdio odluku Trgovinskog suda u Beogradu. Divac sa delom malih akcionara Večernjih novosti želi da registruje preduzeće, u koje će oni kao udele uložiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcije, a on novac.

Ovo je način da mu prodaju akcije u Novostima, što država osporava. Divac je novinarima koje je pozvao pred svoj put u Ameriku, rekao da neće odustati od kupovine Novosti, uprkos očiglednim pokušajima da se njegova namera osujeti.

Pravni savetnik Divčeve firme Sanja Grajić je istakla da je nedavno Viši trgovinski sud potvrdio presudu Trgovinskog suda u Beogradu kojom je odobijen zahtev države Srbije da se privremenom merom spreči upis akcionarskih udela u Novostima u firmu Divac&Co.

Ona je dodala da je do sada 30 odsto akcionara Novosti izrazilo interes da svoj ulog u toj kompaniji unesu u Divčevu firmu, i da to nije suprotno važećim propisima o raspolaganju akcijama.

U vlasništvu malih akcionara je oko 70 odsto akcija Novosti, dok se i dalje vodi spor o tome da li je država Srbija ili državna zajadnica Srbija i Crna Gora vlasnik preostalih akcija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.