Ditman: Hemofarm simbol veze Srbije i Nemačke

Izvor: B92, 30.Nov.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman: Hemofarm simbol veze Srbije i Nemačke

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da je Hemofarm srpska kompanija u nemačkom vlasništvu, što na najbolji način simboliše vezu Srbije i Nemačke.

"Drago mi je da u proteklih 16 godina na ovom tržištu imamo više od 350 nemačkih kompanija koje su investirale više do 1,8 milijardi evra u Srbiji i stvorile više od 30.000 radnih mesta", rekao je Ditman.

On je dodao da ako se pogleda uspeh Hemofarma jedan od važnijih aspekata je održiv razvoj Hemofarma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je to kompanija koja stalno investira.

"Nemačka privredna komora, koja je ove godine uspostavila saradnju sa Vladom Srbije, uradila je istraživanje koje kaže da više od 90 odsto nemačkih kompanija bi se rado vratilo i investiralo u Srbiji”,rekao je Ditman.

On je dodao da je uveren da će u budućnosti biti još nemačkih investicija u Srbiji, za šta su važne ekonomske reforme koje Vlada Srbije sprovodi i unapređenje vladavine prava.

Kompanija Hemofarm obeležila je danas u Vršcu deset godina rada u okviru nemačkog koncerna ŠTADA otvaranjem nove fabrike za kontrolu kvaliteta proizvoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.