Disciplinom NZS uštedela milijarde

Izvor: B92, 25.Avg.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Disciplinom NZS uštedela milijarde"

Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine uštedela 3,3 milijarde dinara na štednji i drugačijoj poslovnoj politici.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao da je na osnovu ušteda u rashodima NSZ i povećanja prihoda ta služba iz budžeta Srbije u 2015. godini povukla za 35 odsto manje sredstava u odnosu na finansijski plan, što iznosi 3,3 milijardi dinara.

On je naveo primer da je zahvaljujući boljoj fiskalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << disciplini i većem punjenju budžeta NSZ inkasirala 55 miliona dinara više doprinosa na obavezno osiguranje na slučaj nezaposlenosti nego u istom periodu prošle godine.

Vulin je u Vršcu prisustvovao uručenju ugovora za subvencionisanje novootvorenih radnih mesta, samozapošljavanje i ugovora o sprovođenju javnih radova, koje dodeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

U okviru realizacije mera aktivne politike zapošljavanja NSZ, u Vršcu je dodeljen 41 ugovor o samozapošljavanju, 14 ugovora kojima se 71 lice angažuje na sprovođenju javnih radova, kao i ugovor o dodeli subvencije za 27 novootvorenih radnih mesta kompaniji "Fresenius medical care".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.