Direktoru Starbaksa 65 mil. dolara

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru Starbaksa 65 mil. dolara

Američka kompanija Starbaks isplatila je prošle godine svom izvršnom direktoru Hauardu Šulcu ukupno 65,2 miliona dolara u plati, bonusima i opcijama na akcije.

Šulc se na osnovu toga nalazi u elitnom klubu izvršnih direktora koji zarađuju više 50 miliona dolara.

Njegova osnovna plata iznosila je 1,4 miliona dolara, a na to je dobio bonus od 2,9 miliona dolara i "dugoročni podsticaj" od 12 miliona dolara.

Osim ovih direktnih kompenzacija, Šulc je od Starbaksa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobio i "zadržani bonus” od 12 miliona dolara, a iskoristio je i opcije na akcije što mu je donelo dodatnih 36,8 miliona dolara.

Najpoznatiji svetski lanac kafića je u izveštaju pohvalio Šulca zbog vrhunskih uspeha i sjajnog vođstva. Profit firme lani je skočio za 16 odsto na rekordnih 3,4 milijarde dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.