Direktoru Infrastruktura Železnica Srbije određen pritvor do 30 dana

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2020, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru Infrastruktura Železnica Srbije određen pritvor do 30 dana

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je u nedelju pritvor do 30 dana direktoru JP Infrastruktura Železnice Srbije Miroljubu Jevtiću zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 evra za eksproprijaciju zemljišta koje se nalazi na trasi brze pruge.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio je pritvor Jevtiću "zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << svedoke".

Navodi se da osumnjičeni može podneti žalbu na odluku o pritvoru u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Član Nadzornog odbora kompanije "Ratko Mitrović" iz Novog Sada D.B. (50) i advokati Z.S. i V.K, koji su osumnjičeni za davanje mita, pušteni su da se brane sa slobode.

Advokati su osumnjičeni da su davali mito u dogovoru sa Jevtićem kako bi fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim su deo tog novca vraćali i delili između sebe.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.