Direktorka MMF: Žestoki šokovi su postali nova normalnost za svetsku ekonomiju

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 12:19

Direktorka MMF: Žestoki šokovi su postali nova normalnost za svetsku ekonomiju

Žestoki šokovi su postali nova normalnost za svetsku ekonomiju, izjavila je izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva.

Ona je istakla da se globalna ekonomija danas suočava sa dubljom polarizacijom, prenosi Rojters.

Georgieva je konstatovala da inflacija opada, ali je i dalje iznad željenog nivoa u mnogim zemljama, pa će visoke kamatne stope morati da ostanu duže vreme.

Izvršna direktorka MMF smatra da treba podstaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srednjoročni rast, a da dobre reforme mogu da za četiri godine dovedu do rasta BDP za osam odsto u nekim zemljama.

U diskusiji o restrukturalizaciji državnog duga raste konsenzus po nekim pitanjima, ali potrebni su i "kreativni pristupi" ovom pitanju kao što je bolje usklađivanje restrukturalizacije duga sa klimatskom krizom, zaključila je Georgieva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šokovi postali nova normalnost svjetske ekonomije

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2023, 08:09

VAŠINGTON – Žestoki šokovi su postali nova normalnost za svjetsku ekonomiju, izjavila je izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva. FOTO: Capital Ona je istakla da se globalna ekonomija danas suočava sa dubljom polarizacijom, prenosi Rojters. Georgieva je konstatovala...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.