Direktor: Ne prodavati CG Aerodrom

Izvor: B92, 21.Mar.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor: Ne prodavati CG Aerodrom

Podgorica -- Nema razloga za privatizaciju Aerodroma Crne Gore, jer se radi o kompaniji koja je stvarana od nule i beleži samo pozitivne rezultate, tvrdi Milovan Đuričković.

"Svoj stav zasnivam na činjenici da za svaku promenu vlasničke strukture moraju postojati razlog i cilj", kazao je za Dan Milovan Đuričković, direktor Aerodroma Crne Gore.

Razlozi za to bi, kako je objasnio, bili loš menadžment, loši rezultati poslovanja i loše upravljanje državnim resursima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemogućnost finansiranja sopstvenog razvoja iili u slučaju da država odluči da prodajom jednog kapaciteta izvrši preusmeravanje sredstava za neku drugu namenu.

On je dodao da u slučaju Aerodroma Crne Gore nijedan od tih razloga ne postoji. Aerodromi su prošlu godinu završili sa profitom od 1,765 miliona evra. Zarada bi bila i veća da ne postoji problem u naplati od strane aviokompanija.

„Najveći dužnik je Montenegro Airlines, čiji je dug na kraju prošle godine premašio 4,5 miliona evra i, kako odmiče ova godina, on se samo povećava. Nadam se da će kompanija i oni koji vode brigu o njenom poslovanju smoći snage i mogućnosti da izađu iz aktuelnih problema, što bi u značajnoj meri olakšalo i našu poziciju i ostvarivenje i naših ambicija", kazao je Đuričković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.