Direktor Kraša u Beogradu: Nemam informacije o kupovini kompanije

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Kraša u Beogradu: Nemam informacije o kupovini kompanije

Živko Kapetanović, direktor firme Kraš Commerce d.o.o. u Beogradu, rekao je da nema informacije o tome da li je tu kompaniju kupio biznismen Nebojša Šaranović.

"Nemam komentar. Nisam ovlašćen da dajem takve informacije", izjavio je Kapetanović za portal B92.

Podsetimo, hrvatski mediji preneli su da je Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu kiparska grupacija Kappa Star Limited, kupio veliki broj deonica te kompanije.

Oni tvrde da su za tu informaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobili potvrdu iz nekoliko izvora i navode da se ovaj biznismen krije iza računa banke na kojem se sada nalazi šest odsto udela u fabrici.

Šaranović je poznat kao "kralj papira", zbog toga što poseduje i tri fabrike papirnih proizvoda.

Godine 2017. kupio je kompaniju Banini.

Kraš Commerce d.o.o. član je Kraš grupe od 2001. godine.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama. Tako su napravili brend koji je bio simbol kvaliteta u prehrambenoj industriji.

Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice životinjsko carstvo, bajadere, čokolada dorina..

Oni su, kako piše na njihovom sajtu, već dugi niz godina vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Evropi.

Kompanija je osnovana u Zagrebu, na temeljima fabrike za proizvodnju čokolada Union osnovane 1911. godine.

"Kraš je danas savremeno organizovana kompanija koja se uspešno prilagođava izazovima tržišta. Matična proizvodnja smeštena je u Zagrebu i objedinjava proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda: kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda", navodi se na zvaničnom portalu Kraša.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski biznismen Šaranović ipak kupac akcija Kraša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019

Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je pet odsto akcija kompanije Kraš, potvrđeno je u saopštenju zagrebačke kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SRBIN KUPIO "KRAŠ": Neverica u Zagrebu posle vesti da Šaranović preuzima hrvatskog giganta

Izvor: Večernje novosti, 18.Sep.2019

Prema prvim informacijama, kupovina akcija na Zagrebačkoj berzi obavljena je sa kastodi računa Rajfajzen banke Austrija NEVERICA u Zagrebu posle vesti koja se pojavila u hrvatskim medijima da je Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu kiparska grupacija Kappa Star, kupio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.