Izvor: B92, 07.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Gazproma stiže u Beograd

Beograd, Moskva -- Aleksej Miler, predsednik Izvršnog odbora Gazproma, u utorak dolazi u Beograd, nezvanično saznaje Enerdžiobzerver.

Prema izvoru sajta Enerdžiobzerver, prvi čovek Gazproma razgovaraće sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, kao i sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom. Tema razgovra biće dalja saradnja Gazproma i srpskih energetskih preduzeća.

Podsetimo, Gazprom se još nije izjasnio da li će njegov gasovod "Plavi potok" prolaziti kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju, na putu prema Evropi. Takođe, još je neizvesno da li će ta ruska državna energetska kompanija postati sufinansijer u izgradnji skladišta gasa Banatski Dvor.

Prema izvorima Enerdžiobzervera, nije isključeno da jedna od tema razgovra bude i buduća privatizacija Naftne industrije Srbije, jer Gaspromnjeft, jedna od firmi Gazproma, važi za jednog od najvećih favorita za kupovinu srpske državne naftne kompanije.

Inače, Gazpromnjeft je zainteresovan za većinsku privatizaciju NIS-a, što bi bilo u suprotnosti sa usvojenom strategijom, koju je predložio privatizacioni savetnik, a koju je prihvatila prethodna vlada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.