Dionice Sarajevo-osiguranja u sedmici skočile 20%

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Mar.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dionice Sarajevo-osiguranja u sedmici skočile 20%

SARAJEVO - Sarajevo-osiguranje d.d Sarajevo jedan je od najvećih dobitnika na Sarajevskoj berzi ove sedmice.

Dionica ovog osiguravatelja porasla je na sedmičnom nivou za 19,85 posto i u petak, posljednjeg trgovačkog dana u sedmici, zaustavila se na vrijednosti od 7,79 KM.

Najveći dobitnik na ovosedmičnom trgovanju je Hidrogradnja d.d. Sarajevo čija je dionica poskočila za 316,6 posto na 0,50 KM.

Među dobitnicima je i dionica Energopetrola sa rastom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od 14,7 posto te sada vrijedi 8,49 KM.

Najveći guibitnik u toku sedmice bio je Energoinvest d.d. Sarajevo, čija je dionica potonula za 35 posto na 0,65 KM.

Najlikvidniji emitent na Sarajevskoj berzi bio je Bosnalijek d.d. Sarajevo sa prometom većim od 86 hiljada KM, a ukupno je dionicama ove komapnije obavljeno 20 transakcija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.