Dionice Podravke u fokusu investitora na početku tjedna

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dionice Podravke u fokusu investitora na početku tjedna

ZAGREB - Početak tjedna trebao bi na Zagrebačkoj burzi donijeti veći interes za dionicama Podravke.

Razlog tome jesu prvi konkretni dogovor o distribuciji u Kataru te intervju predsjednika Uprave Marina Pucara u kojem je najavio kako kompanija ima ambiciju biti jedan od lidera konsolidacije hrvatske prehrambene industrije.

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) imale su odličan prošli tjedan, zabilježile su rast od 4,6 posto, na 367,00 kuna, uz promet od 2,4 milijuna kuna. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Od početka travnja dionice biljkeže rast od 2,3 posto i među rijetkim su likvidnijim dobitnicima od početka ovog mjeseca.

Drugog dana službenog posjeta predsjednice RH Državi Katar te gospodarskog izaslanstva predvođenog predsjednikom HGK Lukom Burilovićem potpisani su sporazumi o suradnji između dvaju zemalja, a Podravka je potpisala ugovor o distribuciji s katarskim distributerom Arabian Supplies, podružnicom jedne od najjačih katarskih grupacija, Tadmur Holding.

- Raduje me da će se danas ugovorenom suradnjom Podravkini proizvodi naći na svim katarskim policama. To će, uz ovu snažnu institucionalnu i političku potporu, dati vjetar u leđa i drugim prehrambenim i ostalim proizvodima za proboj na ovo tržište. – rekao je tim povodom predsjednik HGK Luka Burilović dodavši da je Katar izuzetno vrijedan izvor mogućnosti za izvoz hrvatskih tvrtki s obzirom na njeno bogatstvo te da se ne smije zanemariti ni investicijski potencijal Katara.

- Iako je Podravka na tržištu Katara prisutna dvije godine, potpisom ugovora s tvrtkom Arabian Supplies, Podravka dobiva jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva prodajna mjesta u Katru te dugoročni razvoj poslovanja na jednom od ključnih tržišta regije Bliski istok i Sjeverna Afrika. - istaknuo je Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE najavivši daljnje širenje poslovanja u ovoj regiji.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kaže kako su spremni i žele biti jedan od lidera poslovne konsolidacije hrvatske prehrambene industrije.

- Još je prerano za razgovore oko eventualčne akvizije neke od kompanija iz sastava Agrokora. Prošlo je malo vremena od početka krize, treba malo pričekati te vidjeti kako će se situacija razvijati. Nije zgodno tražiti svoju sreću na tuđoj nesreći, ali, s druge strane, jasno je da se otvaraju razne mogućnosti, i to ne samo u sustavu Agrokora nego, rekao bih, u okviru kompletne hrvatske prehrambene industrije. U zadnjih 25 godina Hrvatske puno brže je išla konsolidacija maloprodaje od konsolidacije prehrambene industrije. Do sada je vlasništvo najčešće bilo limitirajući faktor konsolidacijskih procesa, ali nakon ove krize jasno je da cijela hrvatska prehrambena industrija mora dodatno ubrzati restrukturiranje i konsolidaciju. Vjerujem da Podravka ima potencijala biti jedan od glavnih lidera konsolidacije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.