Dinkić o kreditima Kine i Rusije

Izvor: B92, Beta, 13.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić o kreditima Kine i Rusije

Beograd -- Vlada Srbije pregovara o investicionim kreditima sa ruskom i kineskom vladom, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

On je, nakon sastanka sa predstavnicima banaka i izvoznih kompanija, novinarima kazao da se sa Kinezima pregovara o kreditu za izgradnju mosta Zemun-Borča po sistemu "ključ u ruke" i da je vrednost tog projekta oko 200 miliona evra.

Kako je rekao, ukoliko pregovori budu uspešni, izgradnja bi mogla da počne sledeće godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sa Rusima se pregovara o kreditima za izgradnju metroa i za podršku budžetu Srbije, kazao je Dinkić, ali nije mogao da kaže o kom iznosu je reč.

Dinkić je rekao da će delegacija Vlade Srbije otputovati u Moskvu na pregovore o tom kreditu, ali nije naveo kada će to tačno biti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić s bankarima i izvoznicima

Izvor: RTS, 13.Apr.2009

Vlada ove nedelje usvaja Predlog zakona o platama u državnoj upravi. Privatizovana preduzeća moći će dugove državi da konvertuju u državni kapital. Vlada uskoro osniva "tim za međusobno prebijanje dugova", najavljuje ministar Dinkić. Najavljena mogućnost smanjenja kamata na kredite za likvidnost....

Nastavak na RTS...

Dinkić:Državne plate niže od 1. maja

Izvor: NaDlanu.com, 13.Apr.2009

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je u ponedeljak da će Vlada Srbije u četvrak usvojiti Predlog zakona kojim će biti smanjene sve plate u javnoj administraciji koje su iznad 40.000 dinara. "Očekujem da ga Skupština potvrdi u drugoj polovini aprila,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.