Dinkić: Zdravstvo duguje najviše

Izvor: S media, 06.Nov.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Zdravstvo duguje najviše

Dinkić je najavio do kraja godine donošenje niza mera kojima će biti regulisani ti dugovi.

On je objasnio da od ukupnog duga farmaceutskoj industriji 13 milijardi duguju bolnice, a 13 milijardi Fond za zdravstveno osiguranje. To su najveći dugovi, a svi ostali, kao što su dugovi prema putarima ili dugovi lokalnih samouprava za kapitalne investicije, su manji, objasnio je ministar.

Dinkić je rekao da se utvrđuje tačan iznos dugova lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << samouprava, a da još nema procena dugova javnih preduzeća.

On je rekao da je cilj da do početka godine budu regulisani dugovi republike i dobrim delom dugovi "lokala" kako bi se od 31. marta, kada treba da stupi na snagu Zakon o redovnom izmirenju plaćanja, ti rokovi zaista i poštovali.

Izvor:Tanjug/S media foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.