Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Smanjenje rashoda

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Srbije Mlađan Dinkić najavljuje smanjenje budžetskih rashoda za 15 milijardi dinara.

Dinkić kaže da Vlada mora da održi javnu potrošnju u realnim okvirima da bi bila obuzdana inflacija i održana makroekonomska stabilnost. On veruje da će inflacija do kraja godine biti jednocifrena.

"Nikome neće biti smanjena plata, ali ćemo kontrolisati rast plata. Ograničili smo rast mase plata u ovoj godini u javnim službama na 8,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto i taj ćemo okvir čvrsto držati. Kada je reč o smanjenju rashoda, smanjićemo neke subvencije, smanjićemo izdavanja za materijalne troškove, za zgrade, za troškove putovanja, za državnu zajednicu. To su neki rashodi koje smo već počeli da smanjujemo od jula. Imamo nameru da neke rashode čak i povećamo za 12,5 milijardi. To su zemljoradničke penzije, naknade za nezaposlene, stara devizna štednja, transferi Vojvodini i opštinama, ali ćemo zato neke druge još više smanjiti, tako da će neto-smanjenje biti 15 milijardi dinara", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.