Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Sledi druga faza tranzicije

Beograd -- Početkom 2006. godine, sa okončanjem finansijskog aranžmana sa MMF-om, Srbija će krenuti u drugu fazu tranzicije.

Ministar finansija Mlađan Dinkić je kazao da su najbolnije reforme iza nas i izrazio zadovoljstvo što je ove godine ispunjeno 90 odsto ekonomskih ciljeva, osim održanja inflacije u okviru plana: "Inflacija je izazov koji treba napasti 2006. godine, pa i po cenu nešto nižeg privrednog rasta, koji će za 2005. iznositi oko šest odsto bruto-društvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvoda."

Dinkić je rekao da očekuje da će se sledeći sastanak sa MMF-om održati u januaru ili februaru iduće godine, kada će se precizirati buduća saradnja Srbije sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Najbolji ekonomski rezulat koji je srpska privreda postigla ove godine je izrazit rast izvoza, koji je porastao za 35 odsto, a čemu su u velikoj meri pomogle prisutne multinacionalne kompanije, pre svega Ju Es Stil, kaže Dinkić, kao i da su strane direktne investicije, koje premašuju 1,5 milijardi dolara za sada, dovoljne da se iduće godine nastavi trend brzog rasta izvoza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.