Izvor: B92, 06.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Reforma penzionog osiguranja

Beograd -- Ministar finansija Srbije najavio je da će ove godine početi obimna reforma penzionog sistema.

"Deficit Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje iznosi šest odsto bruto društvenog proizvoda i značajno je veći od deficita u budžetu Srbije. Da nema tog manjka u kasi za isplatu penzija, budžet bi bio u suficitu", rekao je Mlađan Dinkić.

"U planu je usvajanje zakona o dobrovoljnom penzionom osiguranju i objedinjavanje penzionih fondova zaposlenih, samostalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delatnosti i poljoprivrednika, kako bi se smanjili fiksni troškovi servisiranja isplata penzija", dodao je Dinkić u četvrtak u Skupštini Srbije. Prema njegovim rečima, međunarodne finansijske institucije podržaće reformu u oblasti penzionog osiguranja.

"Najveći deo kredita od 550 miliona dolara koji će Svetska banka odobriti Srbiji u narednom trogodišnjem periodu, izdvojiće se za reformu penzionog sistema", naveo je ministar finansija Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.