Izvor: B92, 11.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Razvoj tržišta kapitala

Beograd -- Mlađan Dinkić rekao da će zakoni o tržištu hartija od vrednosti i investicionim fondovima doprineti razvoju tržišta kapitala.

Ministar finansija je u Skupštini Srbije rekao da će predloženim rešenjima Komisija za hartije od vrednosti dobiti veća ovlašćenja u selekciji učesnika na tržištu, a biće obezbeđena i njihova veća sigurnost. "Tržište će biti podeljeno na berzansko i vanberzansko, uz slobodnu konkurenciju i veću transparentnost", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dinkić.

"Zakon o investicionim fondovima omogućiće građanima da dobrovoljno ulažu novac u fondove, koji će ga dalje investirati", rekao je Dinkić, kao i da će postojanje investicionih fondova predstavljati podsticaj za privredni razvoj, a da će građanima omogućiti da na jednostavan i efikasan način učestvuju na tržištu kapitala.

Prema Dinkićevim rečima, Zakon o preuzimanju akcionarskih društava trebalo bi da omogući maksimalnu zaštitu malih akcionara, a najznačajnija novina je da će ponuđač morati da otkupi sve akcije po istoj ceni: "To će omogućiti daleko veću konkurenciju, ravnopravno učešće i zaštitu položaja malih akcionara, kojima su do sada nuđene niže cene za otkup akcija."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.