Izvor: B92, 27.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Prioritet je privredni rast

Beograd -- Mlađan Dinkić izjavio da su glavni prioriteti Vlade da u narednom periodu zadrži privredni rast i smanjenje nezaposlenosti.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja je, na 31. Izraelskom poslovnom forumu koji je pre tri godine osnovala Ambasada Izraela u Srbiji i koji okuplja oko 80 izraelskih kompanija koje posluju u Srbije, najavio skoru privatizaciju velikih društvenih preduzeća pre svega RTB Bor i Zastave.

Govoreći o stvaranju klime za dolazak stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investitora, Dinkić je najavio nacrt novog zakona o stranim investicijama i dodao da veoma visok priliv investicija u narodnom periodu očekuje u sektorima energetika i transport.

"Naš glavni prioritet je nastavak snažnog ekonomskog rasta koji Srbija beleži u protekle tri godine. Mislim da bi taj rast mogao u narednih pet godina da bude između 6 i 7 posto godišnje. To je vrlo ambiciozno, ali imajući u vidu šta smo postigli prethodnih godina, verujem da ćemo uspeti", rekao je Dinkić.

"Kako to nameravamo da učinimo? Hoćemo da ubrzamo strukturalne reforme, do kraja sledeće godine da završimo proces privatizacije društvenih preduzeća, da privatizujemo komunalna preduzeća za koje vlada odluči da će biti efikasnije da budu u privatnim rukama. U samom procesu privatizacije društvenih preduzeća ponudićemo preostalih 1200 kompanija na aukcijama, tenderima ili kroz stečaj. Prvo preduzeće koje će ići pod stečaj je fabrika hartije Maroz", najavio je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.