Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Nismo nezadovoljni platnim prometom sa Crnom Gorom

Beograd -- Guverner Narodne banke Srbije Mlađan Dinkić rekao je u subotu da nije nezadovoljan što će se platni promet sa Crnom Gorom i dalje obavljati u devizama. "NBS nije nezadovoljna, imajući u vidu da Srbija ima suficit u trgovini sa Crnom Gorom i Kosovom. Faktički, taj suficit znači priliv u devizne rezerve NBS", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da bi Narodna banka Srbije i Centralna banka Crne Gore uskoro trebalo da potpišu Sporazum o superviziji, koji bi kontrolisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad srpskih banaka u Crnoj Gori i obratno, iako za sada u Srbiji ne radi nijedna crnogorska banka. "Mi smo predložili Crnoj Gori da, ako žele, privrednici biraju da li će plaćati u dinarima i devizama. Do sada, međutim, nismo dobili pozitivan odgovor, ali nećemo na tome više insistirati. Sada, imajući u vidu da je i Ustavnom poveljom definisano da imamo dve odvojene valute, naše je mišljenje da treba da se skoncentrišemo na stvari u Srbiji i nas jednostavno ova pitanja više ne zanimaju", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.