Izvor: B92, 15.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Neosnovane optužbe na račun NBJ

Beograd -- Guverner Narodne banke Jugoslavije Mlađan Dinkić ocenio je da većina banaka dobro obavlja platni promet po novim pravilima. On je podsetio da je sistem platnog prometa primenjen u veoma kratkom roku i mnogo jeftinije nego u drugim zemljama. Za optužbe da je došlo do kašnjenja penzija upravo zbog nedovoljnog angažovanja NBJ na poslovima platnog prometa, Dinkić kaže da su neosnovane. "NBJ ne može da snosi odgovornost, ako neko od nas ne traži novac mi ne možemo da znamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko, kada i kome treba da damo. Svi učesnici u islati penzija moraju blago vremeno da izračunaju koliko im je dana potrebno da uplate novac i da onda unapred trebuju novac. Jedan dan posle trebovanja mi vršimo isplatu gotovine. U konkretnim slučajevima je bilo reči o kašnjenjima zahteva banaka", kaže on.

Dinkić je objasnio da je NBJ odgovorna za platni promet preduzeća, a Uprava za javna plaćaja za platni promet budžetskih korisnika, gde spadaju i penzije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.