Dinkić: Možemo i bez mora

Izvor: B92, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Možemo i bez mora

Palićko jezero (Beta)

Minhen -- Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Minhenu je rekao da iako Srbija nema more, ima planine i banje za ulaganje stranaca.

Mlađan Dinkić boravi u Minhenu na najvećem sajmu investicija Ekspo real 2007. On je s predstavnikom Upravnog odbora kompanije Simens Hajnrihom Hisingerom razgovarao o ulaganjima u zdravstvo, železnicu i rekonstrukciju postrojenja Elektroprivrede Srbije.

Oni su razgovarali o proširenju saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i Nemačke u oblasti hemijske industrije, telekomunikacija, visokih tehnologija, energetike i prehrane, saopštava Ministarstvo ekonomije.

Drugog dana Sajma nekretnina Dinkić je predstavio master-planove za Palić i Staru planinu i potencijalnim investitorima ukazao na mogućnosti da ulažu u srpski turizam.

"Mi smo stranim investitorima dali mogućnosti za ulaganja u srpski turizam jer Srbija nema more, ali ima planine i banje. Predstavili smo projekat Stare planine i Palićkog jezera", rekao je Dinkić.

On kaže da je Stara planina jedan od najambicioznijih projekata u jugoistočnoj Evropi. "Investitori su bili iznenađeni i kvalitetom projekta i mogućnostima za ulaganja i očekujemo oko 200 miliona evra privatnih investicija. Država će takođe investirati u neophodnu infrastrukturu", kaže Dinkić.

Dinkić navodi da vlada i veliko interesovanje za ulaganje u Palićko jezero. "Želeli smo da na najvećem sajmu investicija pokažemo da Srbija ima kapacitete i za turizam i za investitore koji mogu da ulažu novac u razvoj turizma. Siguran sam da će to biti prvi, ali najvažniji korak za pokretanje ozbiljnog turizma u Srbiji", objašnjava Dinkić.

On ističe da Srbija trenutno ima pola milijarde dolara prihoda od turizma, a da je cilj da za nekoliko godina dostigne milijardu dolara i da pokažemo da Srbija može i bez mora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.