Dinar će i sutra ojačati prema evru

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar će i sutra ojačati prema evru

Beograd -- Dinar je ojačao za 0,6 odsto prema evru, tako da je prvi put posle 25 dana zvanični srednji kurs bio ispod 83 dinara za evro.

Dinar danas najjači u februaru, sutra još snažniji

Inače, očekuje se da i sutra dinar dodatno ojača prema evru za 20 do 30 para. Pored toga, danas je na međubankarskoj trgovini devizama do 13 časova ostvaren promet od oko 50 miliona evra, a NBS nije intervenisala.

Prema podacima Narodne banke Srbije, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evro danas vredi 82,69 dinara, što je za 49 para manje nego u petak, 22. februara, kada je srednji kurs bio 83,18 dinara za evro.

Današnja kursna lista formirana je na osnovu međubankarske trgovine devizama 22. februara, a guverner NBS Radovan Jelašić je jutros kazao da je tog dana promet iznosio oko 75 miliona evra, što je oko 2,5 puta više nego tokom prošle sedmice.

Jelašić je to ocenio kao znak stabilizacije deviznog tržišta na kojem su učesnici bili uzdržani tokom čitave prošle sedmice, a NBS prodavao po 10 miliona evra dnevno umesto uobičajenih tri kako bi održala likvidnost tržišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.