Izvor: Politika, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dileri kao skakavci

Mreža Narodne banke od 2.211 ovlašćenih menjačnica ( u Beogradu ih je 903, Novom Sadu 490, a Kragujevcu 218) omogućila je građanima Srbije da legalno zamenjuju dinare za stranu valutu i da više ne brinu da li će dobiti prave ili lažne novčanice. Ulični dileri uglavnom se sada pojavljuju iznenada u manjim mestima, gde u blizini nema legalnih menjača ili su trenutno zatvoreni, a u prestonici, kao po pravilu, ordiniraju prevaranti.

Ulični trgovci devizama znaju da budu "šetajući", >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pa se kao skakavci nađu u jutarnjim satima u Pančevu, prevare nekog lakovernog za manji iznos i potom nestanu. Po istom principu pojave se i na beogradskom trgu Slavija ili u krugu bolnice gde presreću ljude. Oni su već poznati policiji i Narodnoj banci i protiv nekih od njih podnete su krivične prijave. NBS, sa policijom, stalno vrši kontrolu nezakonite prodaje i kupovine deviza na ulicama većih gradova u Srbiji. Poslednjom kontrolom utvrđeno je, recimo, da u Šapcu i Valjevu, koji su važili za poznate dilerske lokacije, više nema uličnih dilera i poznatog uzvika "devize", "devize".

B. D.

[objavljeno: 19.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.