Dijalog u Pekingu, Kina i Kanada jačaju ekonomsku saradnju

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijalog u Pekingu, Kina i Kanada jačaju ekonomsku saradnju

Kina i Kanada će produbiti svoju ekonomsku saradnju, uprkos trgovinskom ratu koji postoji između Kine i SAD-a, saopšteno je na ekonomskom dijalogu dveju zemalja u Pekingu.

"Vlada Kanade veruje u produktivne i dobre ekonomske odnose sa Kinom. Moramo raditi na tome da iskoristimo sve potencijale koje naša saradnja može doneti, a ovi razgovori su dobar početak toga", poručio je kanadski ministar finansija Bil Morno.

"U ovom trenutku globalna ekonomija suočava se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa velikim izazovima. Spemni smo da ojačamo i unapredimo saradnju sa Kanadom, kako bismo se borili sa protekcionizmom i sačuvali sitem zasnovan na međunarodnoj trgovini", kaže Vang Džong, kineski državni sekretar.

Očekuje se da će se američki predsednik Donald Tramp i kineski predsednik Si Điping sastati u Buenos Ajresu, krajem novembra, na samitu lidera G20, gde će razgovarati o mogućem izlasku iz trgovinskog rata.

Izvor: Reuters

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.