Digitalni voćnjak u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalni voćnjak u Beogradu

U duhu novih tehnologija i budućnosti, u Beogradu je predstavljen virtuelni voćnjak, najveći u jugoistočnioj Evropi. Prikazan je način na koji se korist tehnologija u procesima proizvodnje i skladištenja specifičnih sorti jabuka Pink Lady, Kiku i Modi.

Kompanija Delta Agrar je proizvodjač i distributer najpoznatije sorte jabuke na svetu - Pink Lady, a Srbija je peta država u Evropi koja je dobila licencu za uzgajanje ove vrste jabuke.

Predstavnik Pink Lady proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jabuka, Reno Pirson, naglasio je da su da proces odabira i davanje licence za uzgoj ove sorte trajali pet godina.

“Na prvom mestu nam je kvalitet, a to se postiže kada je na pravom području, u pravim uslovima, da to rade ljudi sa dobrim veštinama. Mora da postoji dovoljno kišnih dana, dovoljno sunca i zato smo vrlo pažljivi prilikom selekcije. Srbija je kao tržište za nas vodeća zemalja u regionu, a proces odabira zemalja je težak i dug. Takođe, profesionalna kompanija stoji iza svega ovoga u Srbiji, što nam je takođe jako važno”, objašnjava Pirson.

Izvor: N1info

Brendirane jabuke predstavljaju ekskluzivne jabuke koje mogu da proizvode samo proizvođači koji su u svom radu pokazali izuzetne rezultate i privrženost bezbednosti i kvalitetu proizvoda.

Otkrio ju je australijski vizionar Džon Krips. Njegova ideja bila je da spoji dve sorte jabuka, stvarajući na taj način jednu koja će naslediti najbolje od oba "roditelja".

Tako je stvorena prva Pink Lady jabuka. U Srbiji se prozvodnja, odnosno uzgoj ove sorte jabuka odvija u Čelarevu, koje je od strane kompanije izabrano kao odgovarajuće.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.