Devizne rezerve Srbije 11,93 milijarde evra

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devizne rezerve Srbije 11,93 milijarde evra

Ukupne devizne rezerve Srbije na kraju feburara iznosilie su 11,93 milijarde evra, odnosno 16,2 milijarde dolara, saopštila je danas Narodna banka Srbije

Kako se navodi u saopštenju, devizne rezerve NBS su na kraju prošlog meseca bile za 71,4 miliona evra manje nego u januaru i iznosile su 10,57 mililjardi evra, dok su devizne rezerve poslovnih banaka u februaru bile 1,35 milijardi evra.

Nivo deviznih rezevni NBS u februaru obezbeđivao je pokrivenost novčane mase >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (M1) od 448 odsto.

Najveći uticaj na smanjenje deviznih rezervi Narodne banke Srbije u toku februara imale su prodaje deviza centralne banke na međubankarskom deviznom tržištu u iznosu od 196 miliona evra.

U toku februara prilivi u devizne rezerve NBS bili su izdvajanje 17 miliona evra poslovnih banaka za obavezne devizne rezerve i kredit Evropske investicione banke od 8,7 miliona evra, navodi se u saopštenju NBS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.